“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

De 80-jarige Rietje Willms woonde aan het Kastanjeplein in Amsterdam. In de buurt stond zij bekend als ‘de Hertogin van het Kanstanjeplein’. Dit omdat zij de weduwe was van vastgoedbaron Edward Willms, die een groot deel van het Kastanjeplein in handen had. Het lijkt er nu op dat deze rijkdom ervoor heeft gezorgd dat zij is vermoord. De verdachten zijn haar zoon en schoondochter.

Verdachte omstandigheden

Rietje Willms werd in juni 2016 onder verdachte omstandigheden dood gevonden in haar woning. Uit onderzoek bleek dat zij een flinke hoeveelheid van de sterke pijnstiller oxycodon in haar bloed had. De recherche onderzocht de zaak en in januari 2017 werden zoon Hans W. en zijn vrouw Susanne H. gearresteerd voor moord.

Miljoenenerfenis

Door familieleden werd al direct na de dood van Rietje naar Hans en Susanne gewezen. Hans zou zijn moeder hebben gedwongen haar testament aan te passen vlak voor haar overlijden. Hij en zijn vrouw zouden haar hebben vermoord om aanspraak te kunnen maken op de miljoenenerfenis.

Ontkennen

Hans en Susanne blijven ontkennen dat zij iets te maken hebben met de dood van Rietje. Tijdens de eerste zitting zei Hans emotioneel dat hij ‘altijd veel van zijn moeder heeft gehouden’. Het OM heeft echter bewijzen dat dit toch heel anders in elkaar steekt. Zo zou er een gesprek van W. zijn afgeluisterd waarin hij zegt: “Als we niet bekennen, weten ze niet wie het heeft gedaan”. Ook zegt hij in het gesprek dat de vingerafdrukken bij de mond van Rietje nooit meer gevonden kunnen worden omdat zij gecremeerd is. In een telefoongesprek met een vriendin zegt hij zelfs letterlijk “ik heb haar vermoord”. Daarnaast is het pijnstillende middel waardoor Rietje om het leven kwam ook nog eens in de woning van Hans en Susanne aangetroffen.

Het OM eist 16 jaar celstraf tegen Hans en Susanne.