“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Nieuwe bijzondere asbestemming: Muziek urn

12 sep, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

De Apeldoornse Andreas van Beek komt met een nieuw soort urn. De Muziek urn. De Muziek urn is een combinatie van een muziekdoos, een herinneringsdoos en een urn.

Herinneringen

“Iedereen heeft wel iets met muziek. Muziek kan heel veel troost bieden en brengt ook vaak veel herinneringen met zich mee, daarom leek het ons mooi om een muziekdoos te transformeren tot urn”, zo zegt Andreas van Beek. De as wordt bewaard in een mooi eikenhouten kistje. Zodra de deksel opengaat begint de muziek te spelen. De nabestaanden kunnen zelf kiezen welke muziek zij willen horen. Dit kan muziek zijn die troost biedt, de favoriete muziek van de overledene, de muziek van de uitvaart of misschien zelfs de muziek die de overledene ooit zelf heeft opgenomen. In het deksel kan een foto van de overledene worden geplaatst. Daarnaast zitten er in het kistje een aantal vakjes waar dierbare spulletjes in bewaard kunnen worden.

Persoonlijke asbestemming

Op deze manier creëer je een mooie en heel persoonlijke asbestemming, waarbij eigenlijk alle herinneringen samenkomen. “Wij hebben heel bewust voor een houten kistje gekozen. Je ziet niet dat het een urn is en dat is iets dat ons heel erg aanspreekt. Daarnaast is het kistje in alle kleuren te krijgen, waardoor het in ieder interieur past”. Het kistje wordt met de hand gemaakt en wordt met veel enthousiasme ontvangen binnen de uitvaartbranche.