“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

In Vlaanderen heeft een uitvaartondernemer wel een hele grote fout begaan. In 2012 vond de uitvaartplechtigheid van de moeder van de familie Fermond plaats. De familie was in de veronderstelling dat moeder gewoon in de kist lag tijdens de plechtigheid, maar in werkelijkheid had de uitvaartondernemer haar al voor de plechtigheid laten cremeren.

Urn

De ondernemer viel door de mand toen hij wel heel erg snel terugkwam met de urn met de as van de moeder. Hij kon niet anders dan toegeven dat hij de moeder al had laten cremeren voor de uitvaart. Dit had hij gedaan omdat dit beter uitkwam voor de planning in het crematorium.

Plechtigheid

De familie was verbijsterd. De dochter had tijdens de plechtigheid tegen haar moeder gesproken in de veronderstelling dat zij in de kist lag. Daarnaast werd de plechtigheid gehouden in de kerk waar haar moeder heel actief was. Het was voor de familie dan ook heel belangrijk om op deze plek afscheid te nemen. Nu bleek dat moeder er nooit bij was.

Rechtszaak

De familie begon een rechtszaak. In eerste instantie werd de uitvaartondernemer tot een gevangenisstraf veroordeeld, maar hij ging in hoger beroep en werd vrijgesproken. Nu echter begon de uitvaartondernemer een rechtszaak tegen de familie. De familie had de rekening van de uitvaart a 6500 euro nooit betaald. Hij wil nu betaling afdwingen via de rechter. De rechter zal zich over de kwestie buigen.