“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

In Frankrijk ging een dievegge wel heel ver. Zij verscheen onuitgenodigd op een begrafenis en deed alsof zij een goede vriendin was van de overledene. Toen even niemand keek stal zij de sieraden uit de open kist.

Afscheid nemen

Het gebeurde in een uitvaartcentrum in Liévin. De familie kwam daar bij elkaar om afscheid te nemen van hun dierbare. Ineens kwam er een onbekende vrouw binnen lopen. Zij beweerde een goede vriendin van de overledene te zijn en wilde graag afscheid nemen. De familie gaf haar alle ruimte hiervoor.

Juwelen en sieraden weg

Toen de familie even later de ruimte weer binnenkwam was de dame verdwenen. Tot grote schrik van de familie zagen ze dat zij ook meteen de juwelen en sieraden uit de kist had weggenomen. De familie ging op zoek naar de vrouw en belde direct de politie.

Overlijdensberichten

Het duurde niet lang voor de betreffende vrouw door de politie werd aangehouden. Zij was in de zestig en woonde vlakbij het uitvaartcentrum. In haar kleding vond de politie de gestolen sieraden en daarnaast een stapel recente overlijdensberichten. In de berichten stonden codes waarmee iedereen die afscheid wilde nemen ook buiten openingstijd van het uitvaartcentrum toegang konden krijgen tot de kamer van de overledene. Hier maakte de vrouw dankbaar gebruik van. Al snel bleek dat zij eerder op de dag ook al een portemonnee uit de achterzak van een overleden man had gestolen. April volgend jaar moet zij voor de rechter verschijnen.