“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Ton aan erfenis verduistert door executeur

13 feb, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Een man die ruim een ton aan geld uit een erfenis verduisterde krijgt een flinke taakstraf opgelegd. Hij moet 240 uur taakstraf verrichten, zo eist de officier van justitie.

In 2009 trad een 61-jarige man uit Dronten op als executeur van de erfenis van een overleden familielid. Zelf was hij ook erfgenaam. Het was aan hem om te zorgen voor een goede verdeling. Hij hield echter totaal geen rekening met de belangen van de andere erfgenamen. Zo maakte hij onder meer een aantal keren bedragen over naar zijn eigen rekening, waar hij zijn schulden mee betaalde. In totaal maakte de man 118.205 euro over aan zichzelf.

Belastingaanslag

De mede-erfgenaam wist van niets en begreep pas dat er geld te verdelen was toen hij van de Belastingdienst een aanslag voor successierechten kreeg. Hij deed aangifte en begon een zaak.

Financieel onderlegd

In het dagelijks leven had de man een bedrijfskundig adviesbureau en een administratiekantoor. De officier van justitie nam dan ook het feit dat hij financieel onderlegd was mee in de strafmaat. Hij had beter moeten weten. Of de verdachte het verduisterde geld ook moet terug betalen en of de eis van het OM wordt ingewilligd is nog niet bekend. Over twee weken volgt de uitspraak.

Hulp nodig?

Komt deze situatie je bekend voor en heb je geen vertrouwen in de executeur die de nalatenschap moet afwikkelen, dan kun je de executeur ook laten ontslaan. Dit kan geregeld worden via een advocaat. Wil je in contact komen met een gespecialiseerde advocaat op dit gebied, dan helpen wij je graag verder.