“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaartbranche onduidelijk over kosten uitvaart

30 apr, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

De Consumentenbond deed onlangs onderzoek naar de kosten van een uitvaart. Maar liefst 180 uitvaartverzorgers werden ondervraagd. Helaas vulde maar 20 uitvaartverzorgers de lijst in! Bijna 90% gaf geen antwoord over de tarieven die zijn hanteren. Ook geeft zo’n 40% geen kosten weer op de website. De conclusie is dat uitvaartondernemers erg onduidelijk zijn over wat zij nou exact rekenen voor hun diensten.

Geen kostenoverzicht

Het onderzoek is voortgekomen uit een enquête onder 1700 panelleden van de Consumentenbond. Hieruit bleek dat 25% van de respondenten voorafgaand aan de uitvaart geen kostenoverzicht kreeg. Dit gaf aanleiding voor een onderzoek. De Consumentenbond vroeg allerlei vragen aan de uitvaartverzorgers. Zo werd er gevraagd naar het basistarief, maar ook naar aanvullende werkzaamheden en diensten.

Transparantie

Het valt op dat er grote prijsverschillen zijn. Het basistarief voor ene uitvaart kan verschillen tussen 985 euro en 2550 euro. De directeur van de Consumentenbond, Bart Combee, geeft aan dat uitvaartverzorgers transparanter moeten zijn over hun tarieven. Nabestaanden hebben al zat aan hun hoofd. Ze moeten in elk geval weten waar ze financieel aan toe zijn.