“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Veertig jaar premie niet genoeg voor uitvaart

10 sep, 2019 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Na veertig jaar lang trouw premie betalen aan uitvaartverzekeraar Ardanta, viel de uiteindelijke vergoeding die de vrouw ontving toen haar man overleed vies tegen. Zij kreeg nog geen tiende van de werkelijke kosten uitgekeerd.

1500 gulden

In 1971 besloot het echtpaar een uitvaartverzekering af te sluiten. In het contract werd een maximale uitkering van 1500 gulden afgesproken. Dit was inderdaad gelijk aan de kosten van een goed verzorgde uitvaart in die tijd. Ondertussen kost een uitvaart heel wat meer. In dit geval was de vrouw 7209 euro kwijt aan de uitvaart van haar man. Van verzekeraar Ardanta kreeg zij keurig de polis uitbetaald. Namelijk een bedrag van 681 euro. Al snel bleek dat het maximale bedrag sinds 1971 niet meer was aangepast.

Kifid

De vrouw diende een klacht in bij de geschillencommissie van het financiële klachteninstituut Kifid. Zij eiste dat Ardanta alsnog hun belofte om een “goed verzorgde uitvaart” te vergoeden na zou komen. Volgens de vrouw had de verzekeraar haar nooit laten weten dat de dekking niet meer voldoende was. Ardanta verklaarde echter dat het stel er meerdere keren schriftelijk op was gewezen dat hun dekking erg beperkt was. Ook was hen de mogelijkheid geboden om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het Kifid vond dat de verzekeraar hiermee genoeg had gedaan om het stel te informeren. Ardanta kan dus niets verweten worden.