“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

06 nov, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Je wilt er liever niet over na denken, maar vroeg of laat zal iedereen zal er ooit mee te maken krijgen: een uitvaart. Ontzettend duur wanneer je niet verzekerd bent voor de uitvaartkosten. De uitvaartverzekering is een verzekering die de crematie of begrafenis dekt want hier wil je natuurlijk niet jouw nabestaanden mee lastig vallen, maar welke verzekering heb je nou eigenlijk nodig? Voor welk bedrag en hoe kun je een uitvaartverzekering vergelijken? Laten we even een kijkje nemen naar alle belangrijke punten waar je op moet letten voor je begint met een uitvaartverzekering afsluiten.

Verschillende verzekeringen

Het is belangrijk om te kijken welke verzekering het beste bij jou past. Om te beginnen moet je kiezen uit een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een gemengde uitvaartverzekering. Bij de natura uitvaartverzekering worden er bepaalde diensten geleverd die direct gedeclareerd worden bij de uitvaartverzekering. Het voordeel hieraan is dat je weinig premie betaalt. Nadelig aan deze verzekering is dat er weinig invloed op de invulling van de uitvaart zal zijn en er mogelijk bijkomende kosten kunnen komen. Een kapitaal uitvaartverzekering keert een vooraf bepaald bedrag uit waar de nabestaanden de uitvaart voor kunnen regelen. Voordelen zijn dat de uitvaart geheel naar wens ingevuld kan worden en er duidelijkheid is over het bedrag wat uitgekeerd wordt. Een nadeel is dat je voor deze verzekering meer betaalt dan voor een natura uitvaartverzekering. De gemengde verzekering is een mengeling van beide verzekering. De voordelen van beide verzekeringen zijn tot een verzekering gevoegd alleen betaal je voor deze verzekering vaak de hoogste premie.

Leeftijd

Je leeftijd speelt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering een grote rol. Het is namelijk zo dat je minder premie bepaalt naarmate je jong bent. Een ouder iemand zal bij het afsluiten van de verzekering dus meer betalen dan iemand die net 18 is. Wanneer je ouder dan 65 of ouder bent is het lastig of soms zelfs onmogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je kunt de uitvaartverzekering dus maar beter zo vroeg mogelijk afsluiten om kosten te voorkomen.

Waar moet je op letten?

Uitvaartverzekeringen sluit je af voor een bepaald bedrag. Vaak kun je kiezen uit meerdere bedragen. Wanneer je een invulling hebt aan je begrafenis en je ongeveer weet wat dit zal kosten is het dus handig om ook voor dit bedrag te gaan verzekeren. Hoe hoger het uiteindelijke bedrag is, hoe hoger de premie zal zijn. Er zijn een hoop verschillende bedrijven die een uitvaartverzekering aanbieden. Je kunt zelf goed de uitvaartverzekering vergelijken zodat je de voor jouw perfecte verzekering kan afsluiten.

Begin dus niet te laat met de uitvaartverzekering afsluiten, bespreek met nabestaanden hoe jij jouw begrafenis in wil vullen zodat je precies weet voor welk bedrag je de uitvaart moet verzekeren en lees vooral goed de verschillende pakketten door. Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat jouw nabestaanden met een dure uitvaart komen te zitten.