“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Veel vrouwen hebben te weinig inkomen na overlijden man.

01 okt, 2013 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1323 beoordelingen

De meeste vrouwen zullen niet voldoende inkomen hebben als hun man overlijdt. Dit geldt voor bijna driekwart van de vrouwen. Mannen hebben het iets beter voor elkaar. Bij hen zal ongeveer de helft te weinig inkomen hebben.

Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo. Het onderzoek laat duidelijk zien dat vrouwen nog altijd vaker financieel afhankelijk zijn van hun partner. Dit kan tot problemen leiden als hun man plotseling overlijdt en er verder niets geregeld is.

Goede voorzieningen

Maar 23% van de 1036 ondervraagde stellen geeft aan goede voorzieningen getroffen te hebben voor het moment dat een van de partners komt te overlijden. 62% denkt er wel over na, maar heeft zich (bijvoorbeeld door het slechte economische klimaat) nog niet voldoende voorbereid.

Meerderheid vreest niet voor financiële problemen

Tweederde van de ondervraagden verwachten geen of weinig financiële problemen bij het overlijden van hun partner. Dit geldt dit vaker voor mannen en huizenbezitters, dan voor vrouwen en huurders. Dat huizenkopers zekerder van hun zaak zijn kan komen omdat veel hypotheekaanbieders een overlijdensrisicoverzekering verplichten bij het afsluiten van een hypotheek.