“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Liedjes van Nederlandse bodem populair bij uitvaart

09 jun, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1323 beoordelingen

Nummers van Nederlandse bodem zijn populair bij uitvaarten in ons land. Het is opvallend dat de top vijf van meest gedraaide liedjes op uitvaarten wordt gedomineerd door Nederlandstalige nummers. Zo staat ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato in de top vijf van meest gedraaide liedjes bij een uitvaart. Hetzelfde geldt voor ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘De steen’ van Bram Vermeulen gezongen door Paul de Leeuw.

Variatie aan Nederlandse nummers

Nummers van Nederlandse artiesten zijn populair bij uitvaarten. Echter de meest populaire artiest is Marco Borsato. Van Marco Borsato worden de meest verschillende nummers gebruikt. Zo worden onder andere ‘Mooi’ en ‘Breng me naar het water’ veel gedraaid. Andere populaire liedjes die je vaak hoort bij een uitvaart zijn ‘De hemel heeft er een engel bij’ van Frans Bauer, ‘De weg’ van Guus Meeuwis, ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld, ‘Dat ik je mis’ van Marieke Ouboter en ‘Geen kind meer’ van Karin Bloemen.

Monuta

De populairste uitvaartmuziek komt voort uit een jaarlijkse inventarisatie van de uitvaartonderneming Monuta. Het persoonlijk maken van een uitvaart, waaronder het kiezen van de muziek, is steeds populairder. Monuta is een campagne gestart om mensen meer bewust te maken hoe belangrijk het is om je uitvaarkeuzes vast te leggen. Erfwijzer.nl werkt samen met Monuta. Heb jij jouw uitvaartwensen al vastgelegd? Monuta biedt dit gratis aan. Vraag vandaag nog gratis het uitvaartwensenformulier aan.