“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Woningontruiming na overlijden: wat kan ik verwachten?

06 dec, 2021 | Caswo Woningontruiming
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Wanneer een dierbare overlijdt, ga je een zware tijd tegemoet. In veel opzichten. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, is er vaak veel dat geregeld moet worden. Laat de overledene een woning achter, dan is het vaak aan jou als nabestaande om te zorgen voor een goede afhandeling. Dit betekent dat je in een tijd die al zeer emotioneel is ook nog eens aan heel veel dingen moet denken. Niet alleen dat: je wordt tevens geconfronteerd met de eigendommen en herinneringen aan de overledene. Vaak moet na het overlijden namelijk het huis worden leeggehaald. Dat is iets waar je logischerwijs tegenop ziet.

Gelukkig kun je rekenen op de hulp van een professionele woningontruimer. Caswo Woningontruiming beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in het ontruimen van alle soorten woningen. Het ontruimen van woningen na overlijden van de bewoner is één van onze specialisaties. In deze blog vertellen wij je graag hoe dit precies werkt, wat je kunt verwachten en hoe wij jou kunnen ontlasten en ontzorgen.

Jij neemt contact met ons op. En dan?

Bij het ontruimen van een woning na een sterfgeval draait het om meer dan alleen de kwaliteit van de ontruiming. Natuurlijk zorgen wij voor een snelle, nette en volledige ontruiming met respect voor de situatie en eigendommen. Wij willen echter een verschil maken. In moeilijke, emotionele situaties als deze wordt het verschil gemaakt door service. Dat begint al bij het eerste contact.

Je vindt in ons een partij die jou begrijpt. Wij denken met je mee en doen vanaf het eerste contact er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Wij kunnen het leed natuurlijk niet verzachten, maar er wel aan bijdragen dat de ontruiming voor jou zo goed en probleemloos mogelijk verloopt.

De eerste stap is om jouw wensen uit te spreken. Jij geeft aan wat er moet gebeuren en wat je van ons nodig hebt. Wij denken met je mee, brengen alle werkzaamheden in kaart en vertellen je precies hoe wij jou kunnen helpen. Alles is bespreekbaar.

Vervolgens maken wij duidelijke afspraken met jou. Wij vinden het belangrijk dat je in aanloop naar de ontruiming weet wat er gaat gebeuren. Dat geeft je gemoedsrust en voorkomt dat je op het moment van de ontruiming voor verrassingen komt te staan.

Wij voeren de ontruiming volledig uit en ontlasten jou

Het ontruimen van de woning is hoogstwaarschijnlijk niet het enige dat dient te gebeuren. Je hebt wellicht nog tal van andere zaken aan jouw hoofd. Daarom is het onze taak om de ontruiming volledig en zelfstandig uit te voeren.

Omdat wij van tevoren met jou hebben besproken wat er moet gebeuren, is alles op het moment van ontruimen duidelijk. Wij zorgen ervoor dat de woning conform afspraak wordt leeggehaald en op de afgesproken manier wordt opgeleverd. Dus ook wanneer er inboedel moet worden opgeslagen of opgekocht, of wanneer er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd (denk aan vloeren verwijderen, schoonmaak of de woning klaarmaken voor verkoop of de oplevering aan de woningbouw of verhuurder) ontzorgen wij je volledig. Wij zorgen ervoor dat je nergens omkijken naar hebt, zodat jij je bezig kunt houden met andere zaken.

Een discrete afronding en oplevering naar tevredenheid

Wanneer wij alle werkzaamheden volgens afspraak hebben afgerond, nemen wij alles nog even met jou door om ervoor te zorgen dat er geen detail over het hoofd is gezien. Wij beschouwen de ontruiming pas als afgerond wanneer jij helemaal tevreden bent. Wij zullen zorgen voor een discrete afronding met respect voor de situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze uiteraard stellen.

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord

Heb je behoefte aan een specialist die ervoor zorgt dat de woning van een overleden dierbare volledig wordt ontruimd en volgens afspraak wordt opgeleverd terwijl jij helemaal wordt ontzorgd? Caswo Woningontruimers staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Bespreek jouw wensen met ons en wij nemen graag de tijd om je uit te leggen hoe wij jou van dienst kunnen zijn.